Wie of wat is Slinkachu

Slinkachu is de naam van een artiest.

Zijn naam bestaat uit een samenstelling van 2 woorden; Slinky en Kachu
Slinky komt van dat hij vroeger krullen had die leken op zo van die spiralen die van de trap kunnen rollen.
Kachu komt van dat hij zijn vrienden vroeger als Pokémon tekenden.

De manier waarop hij kunst maakt respecteer ik maar al te graag. Als je naar een paar van zijn kunstwerken kijkt zal je direct weten waarom. Ik geef je alvast een hint, straatafval en miniatuurmannetjes.

Wat voor kunst maakt deze artiest juist?

Hij maakt kleine miniatuurmannetjes en plaatst die in de de stad rond een bepaald thema van afval of voorwerpen dat hij in de stad op straat vind. Soms ook met dieren zoals slakken.
Zo spoot hij in een van zijn werken graffiti op slakken of zet er hij mannetjes op alsof ze de slak aan het berijden zijn.

Waar vind je zijn werken?
Slinkachu gaat meestal te werk in de Londense straten. Hij doet het niet alleen in Londen maar hij komt soms ook in andere landen. In 2018 kwam hij bijvoorbeeld naar België. Dan ging hij naar de VICE-kantoren in Antwerpen. Mensen met een goed oog voor de kleine dingen op straat konden toen zijn kunst bewonderen.

Wanneer begon hij hier mee?
In 2006 begon hij met zijn thema ‘’Little People’’. Dat zijn de miniatuurmannetjes die je nu in vele van zijn kunstwerken kan zien.

Waarom doet hij dit?
Op straat is iedereen met zichzelf. Mensen kijken alleen nog maar naar hun mobile telefoon. Hij wil hierdoor de mensen meer om zich heen laten kijken.

Hoe maakt hij de kunst?
Hij neemt voorwerpen (meestal afval op straat) en miniatuurmensjes. Hij zet die ergens neer op drukke plaatsen. Hij laat al zijn spullen dan gewoon staan, zodat de mensen er foto’s van kunnen maken, maar helaas zijn er ook mensen die het (per ongeluk) kapot maken.

Categories: Blog

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *