Mijn passie voor wolken.

Wolken… ze komen voor in alle vormen en kleuren. In België hangen ze vaak in de lucht en eerder in donkere tinten. In warmere landen/ seizoenen zijn ze vaak met minder, en lichtere tinten. Soms zijn er ook geen wolken aan de hemel. Dan zie je overdag een prachtige blauwe lucht, en ‘s nachts een prachtige sterrenhemel.

Wolken… je kan ze zien in verschillende vormen. Ze bewegen voort door de wind en veranderen zo regelmatig van vorm en grootte. Het leuke hieraan is dat je dankzij je fantasie verschillende vormen kan herkennen in de wolken en een tafereel van vormen in de lucht kan herkennen. Als je samen met anderen naar de wolken kijkt kan je samen een verhaallijn maken in de wolken die voorbijkomen.

Tijdens het kijken naar de wolken ervaar ik vaak een gevoel van rust en blijdschap. Ik raak snel gefascineerd door het kijken naar boven. Veel mensen vinden dit nogal raar, het zijn namelijk gewoon wolken, ze zijn er al altijd geweest en zullen er gelukkig nog lang zijn.

Nog een laatste toevoeging zijn de wolken strepen die een vliegtuig achterlaat nadat het door een wolk is gevlogen. Het is best wel cool hoe ver een wolkenstreep kan zijn door een vliegtuig.

Fotografie van wolken is iets waar ik me zelf niet mee bezig houd. Het lijkt me zeker wel leuk om dit eens te proberen in de toekomst.

Een foto die ik maakte tijdens mijn vakantie in Oostenrijk (2022)
Categories: Blog