In mijn vrije tijd ga ik graag met vrienden naar de fitness. Ik zeg ook wel eens “gymmen” omdat dit 10x leuker klinkt. Ik ben hier in maart 2022 met een vriend mee begonnen met de intentie om mijn spieren op een gezonde manier te ontwikkelen.

Met mijn vrienden sporten is voor mij een ontspanning/ stressvermindering. Ik ben ook iemand die houd van vooruitgang. Voor mij is de toewijding om naar de gym te gaan dus ook groot.

Ik wil in de toekomst graag mijn lichaam in zijn volledige potentie zien. In de gym kom je ook allemaal mensen tegen met ongeveer dezelfde doelen. Ik geraak ook vaak aan de praat met mannen die vijf keer breder zijn dan mij, zij leggen graag oefeningen uit of geven tips over beter eten. Met de motivatie van de mensen om me heen denk ik zeker nog vele jaren te trainen.

Sporten is goed voor de geest. Dat is toch wat ik graag geloof. Ik ontsnapt even aan de dagelijkse stress en vergeet even alle problemen, ik kan me rustig ontspannen. Ik heb ook een tijdje thaiboksen gedaan bij trainingscentrum Chikara in Lint. Als je aan vechtsport doet weet je dat je je altijd kan verdedigen, of tijdens het sporten gewoon lekker kan afreageren.

Bewegen versterkt je longen en hart en zorgt voor calorieverbranding. Bovendien wordt de kans op hart- en vaatziekten, botontkalking, overgewicht, suikerziekte, hoge bloeddruk en spierpijn minder als je beweegt.

Sporten houdt je fit en gezond. Je ziet er ook goed uit, je hebt een mooier figuur, je bent minder snel moe en je vecht beter tegen ziektes. Als je beweegt in groepsverband, oefen je ook je sociale lenigheid en teamwork.

Ik weet waarom ik graag sport. It is a lifestyle.

Categories: Blog